İç Mekan Bitkilerinizi Sonbahara Hazırlarken Yapmanız Gerekenler
İç Mekan Bitkilerinizi Sonbahara Hazırlarken Yapmanız Gerekenler
Ev bitkileri, sıcak iklimlerde yetişen tropikal türlerdir ve kış aylarında yaşamı tehdit eden zorluklara karşı dayanıklı değildir. Birçok ev bitkisi için, sonbaharın sonlarında azalan ışık seviyeleri, potansiyel olarak zorlu bir kışı geçirmeye hazırlık olarak uyku evresine girmenin bir işaretidir. Gündüz sıcaklığından akşam soğuğuna kadar değişen sıcaklıklar, kuru hava, kısa günler ve sınırlı ışık gibi faktörlerden etkilenebilir. Yılın daha soğuk aylarında bitki bakım rutinlerinizi değiştirerek bitkilerinizi kışa hazırlayın .Her bitkinin farklı bir anavatanı ve kendine özgü temel bakım ihtiyaçları olduğunu göz önünde bulundurursak, onları hayatta tutmaya yardımcı olabiliriz. Bitkilerinizin kış boyunca dinlenmesine izin vermek önemlidir. Yaz aylarında yaptığınız gibi onları sulamaya ve beslemeye devam ederseniz, bu onları büyümeye devam etmeye teşvik edecek, onları zorlayacak ve zayıf, cılız büyümeye yol açacaktır.
Greenlium olarak, iç mekan bitkilerinizi sonbahara hazırlarken yapmanız gerekenleri sizler için derledik. Keyifli okumalar.

Sulamayı Azalt!
Kış ayları bitkilerin dinlenme dönemi olduğu için, çoğu bitkinin büyüme hızı bu dönemlerde büyük ölçüde yavaşlar. Bu sebeple de fazla suya ihtiyaçları olmayacaktır. Bitkiler, kış aylarında kök çürümesine karşı oldukça duyarlıdır. Minimum düzeyde güneşe maruz kaldıkları için buharlaşma oranı da düşer. Bu, saksıdaki suyun daha uzun süre birikmesine neden olan köklere daha fazla çürüme fırsatı verir. Bu sebeple kontrollü sulama her zaman daha sağlıklı sonuçlar verir. Soğuk su hassas köklere şok etkisi yaratacağı için, musluktan alacağınız su bitkilere zarar verir. Bir kaba su doldurup, ağzını açık bıraktığınızda, 24 saat sonra hem kloru uçmuş olur hem de su, oda sıcaklığına gelmiş olur. Sulama için en iyi zaman güneşin toprağı ısıtmaya başladığı sabah saatleridir.Uyuyan bitkiler çok az suya ihtiyaç duyarlar.

Bitkilerini Işığa Doğru Taşı!
Kış aylarında günlerin kısalması ve güneş ışığının daha az olması nedeniyle, bitkilerinize ulaşan ışık miktarını en üst düzeye çıkarmak önemlidir. İdeal olarak, birkaç yönden ışık alabilmeleri için onları güneşli bir kış bahçesine veya verandaya taşıyın. Bunlara sahip değilseniz, bitkilerinizi batıya veya güneye bakan bir pencere kenarına taşıyın. Nem seviyesini yükselt!

Düşük nem seviyeleri iç mekan bitkilerinin en büyük sorunudur. Bitkiler %50‘nin üzerinde nem seviyesine ihtiyaç duyarlar fakat yapay ısıtmalarla birlikte bu oran %10 -%20’lere kadar düşer. Eğer evinizde nem makineniz yoksa, nem seviyesini yükseltebileceğiniz alternatif yolları öğrenmek için;
Bitkiler İçin Nemin Önemi
Bitkilerini temizle!
Bitkiler kış aylarında dinlenme dönemine girdikleri için daha savunmasız olurlar. Bu da, onları böcek istilasına açık hale getirir. Böcekler yapraklardaki tozlarda saklanmaya bayılırlar. Bu sebeple yapraklara fıs fıss yapıp, haftada 1 nemli bir bez veya sünger yardımıyla temizlemek sağlıklı kalmalarına yardımcı olacaktır.
Besin takviyesi kullanma!
Bitkiler kış aylarında dinlenme döneminde oldukları için, ekstra bir besin onları strese sokacaktır. Bu nedenle gübreleme yapmak için ilkbahar ve yaz ayları en doğru zamandır.
Kış aylarında saksı değiştirme!
Çoğu ev bitkisinin saksı değişimi için doğru zaman, ilkbahar ve yaz aylarında aktif büyüme dönemleridir. Bunun istisnası, kışın bitkiler uykuda olacağından saksı değiştirme işlemini ilkbahara ertelemelisiniz.

Sosyal medya sayfalarımızı takip ederek, indirimler ve kampanyalarımızdan haberdar olun.
Greenliumplants
